Printeaza

Ref: Dezinsectia domeniul public

Primaria municipiului Cluj-Napoca va efectua, in perioada 5 - 20 iulie a.c., intre orele 20.00 - 04.30, a patra etapa din programul de dezinsectie a domeniului public din acest an.

Substantele folosite vor fi K-othrine EC 15/5 - insecticid folosite pentru combaterea adultilor si Biolarkim 14 - insecticid pentru combaterea larvelor. Produsele mentionate se regasesc in Registrul National al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umana de Ministerul Sanatatii si fac parte din grupele Xn (gr. III), respectiv Xi (gr. IV) de toxicitate.

Actiunea se desfasoara in conformitate cu prevederile OMS 536/1997 si a recomandarilor Institutului National de Cercetare - Dezvoltare pentru microbiologie si imunologie Cantacuzino, privind activitatea de dezinsectie la nivel comunitar.

Dezinsectia previne si combate transmisia unor boli de catre insecte si acarieni. Realizata preventiv, impiedica inmultirea si raspandirea acestor daunatori prin crearea de conditii nefavorabile dezvoltarii lor.

Pentru eficienta, activitatea de dezinsectie trebuie tratata in mod unitar atat pe domeniul public cat si privat la nivelul localitatii, motiv pentru care facem un apel catre cetateni, asociatiile de locatari/proprietari, agentii economici si institutiile de pe raza municipiului Cluj-Napoca sa efectueze dezinsectia pe proprietati, cladiri, subsolul blocurilor, odata cu actiunea municipalitatii pe domeniul public.

Activitatea de dezinsectie este realizata de firma SC CORAL IMPEX SRL, conform contractului de concesionare a serviciului public de deratizare, dezinsectie si dezinfectie in municipiul Cluj-Napoca. In cazul in care conditiile meteorologice vor impiedica desfasurarea acestei actiuni, perioada de efectuare a dezinsectiei va fi prelungita.