Printeaza

Comandamentul de deszapezire este activ la Cluj-Napoca

Incepand din luna noiembrie, la Cluj-Napoca functioneaza Comandamentul Central de Deszapezire. Acesta elaboreaza planul de deszapezire pentru perioada 15 noiembrie 2016 – 15 martie 2017, stabileste traseele pentru interventie, pentru fiecare firma, in urgenta I-a, a - II-a si a – III-a, supravegheaza activitatea de deszapezire si verifica modul in care societatile contractante isi realizeaza sarcinile privind deszapezirea si combaterea poleiului.


In total, cele doua firme, SC ROSAL GRUP SRL si SC BRANTNER SERVICII ECOLOGICE SRL sunt pregatite sa intervina pe cele 676 strazi cu 47 de utilaje. Interventia se va face in functie de gradul de urgenta al strazilor. Exista 211 strazi de urgenta I, 236 strazi de urgenta II si 229 strazi de urgenta III.

SC ROSAL GRUP SRL va actiona in sectorul I, pe 352 strazi (in cartierele Manastur, Zorilor, Grigorescu, Gruia, Dambul Rotund si 80% din zona centrala), dintre care 127 pe urgenta I, 113 pe urgenta II si 112 pe urgenta III, in timp ce SC BRANTNER SERVICII ECOLOGICE SRL va interveni in sectorul II, pe 324 strazi (in cartierele Gheorgheni, Marastiti, intre Lacuri, Bulgaria, Andrei Muresanu, Someseni si 20% din zona centrala), dintre care 84 pe urgenta I, 123 pe urgenta II si 117 pe urgenta III.

Prin activitatea de deszapezire se va asigura inlaturarea zapezii cazute pe partea carosabila a arterelor de circulatie si combaterea poleiului pe toata perioada iernii 2016-2017.

Interventiile pentru inlaturarea impedimentelor cauzate de caderile de zapada si formarea poleiului trebuie efectuate in vederea asigurarii transportului in comun, aprovizionarii unitatilor vitale ale municipiului, asigurarea asistentei medicale, a accesului la scoli, gradinite, camine, a fluidizarii circulatiei si punerea in functiune si a altor cai de circulatie.

Activitatea de deszapezire consta in:
- inlaturarea zapezii de pe partea carosabila a strazilor cu mijloace mecanizate
- curatarea manuala a zapezii din piete si de pe trotuare
- combaterea poleiului prin raspandirea materialelor antiderapante cu mijloace mecanizate si manuale
- evacuarea zapezii si a ghetii rezultate in urma curatirii carosabilului si a trotuarelor
- spargerea lentilelor si podurilor de gheata aparute pe caile de acces.

Problemele vor putea fi semnalate la numarul de telefon: 0264/431753 (Dispeceratul Central al Primariei) sau 984 – TELEFONUL PRIMARULUI, dar si la dispecerantele celor doua firme S.C. ROSAL GRUP S.R.L.: 0786-429557, respectiv S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE SRL: 0737 -770.428.