Ghid multicultural » Casa Tranzit | Primaria Municipiului Cluj-Napoca 
Azi 21.07.2018Curs valutar : € = 4.6562 , $ = 3.9954


Transformată în spaţiu de artă contemporană de peste zece ani, clădirea Casei Tranzit a fost realizată iniţial ca sinagogă pentru comunitatea evreiască de rit ortodox din Cluj. Construită în 1875, sinagoga purta numele de „Poalei Tzedek”.

În perioada comunismului, clădirea a fost folosită ca magazie, degradându-se considerabil. Ulterior, Fundaţia Tranzit a preluat administrarea clădirii – pe care o închiriază de la Comunitatea Evreiască din Cluj –, redând-o comunităţii ca spaţiu al artei contemporane şi al diversităţii. Au loc aici spectacole de teatru, dans contemporan, concerte, expoziţii şi festivaluri, dar şi conferinţe şi evenimente de dans tradiţional.Programul lunar al evenimentelor poate fi consultat pe internet. De Casa Tranzit se leagă şi intenţia de a reclădi podul pietonal peste Someş, în continuarea Străzii fără Nume, străduţă ce leagă curtea Casei de strada Bariţiu.


 
English Magyar Deutsch Français

Plati online Concurs Foto Ajutoare de incalzire Tineri cercetatori Ajutoare de stat si minimis Stare civila Voluntariat Live webcam
 
Bine aţi venit în Cluj-Napoca