Ghid multicultural » Bisericile protestante | Primaria Municipiului Cluj-Napoca 
Azi 21.07.2018Curs valutar : € = 4.6562 , $ = 3.9954


BISERICILE PROTESTANTE DE PE STRADA 21 DECEMBRIE 1989

Pe axa dintre Piaţa Avram Iancu şi Piaţa Unirii se află trei biserici de dimensiuni impresionante, reprezentând confesiuni importante pentru viaţa spirituală a comunităţii maghiare din Cluj.

În vecinătatea fostului Palat EMKE – azi Regionala CFR – se află Biserica reformată „cu două turnuri” („Kétágú” templom). Ridicată în stilul clasicist, pe locul uneia mai mici, devenită neîncăpătoare pentru comunitatea reformată din secolul al XIX-lea, biserica are în spate un pâlc de copaci şi un patinoar, redeschis în ultimii ani.La jumătatea străzii ce duce spre Piaţa Unirii se află Biserica Unitariană din Cluj, în stilul barocului târziu, fiind şi edificiu episcopal al Bisericii unitariene, cu centrul mondial la Cluj. Inscripţia „In Honorem Solius Dei” de pe faţada clădirii comunică ideea centrală a crezului unitarian, unicitatea lui Dumnezeu.

În colţul nord-estic al Pieţei Unirii se află Biserica Evanghelic-Luterană, zidită la începutul secolului XIX, în stilul barocului târziu, cu elemente clasiciste. Din 1861 în această biserică se oficiază în ambele limbi ale comunităţii luterane clujene – germană şi maghiară.


 
English Magyar Deutsch Français

Plati online Concurs Foto Ajutoare de incalzire Tineri cercetatori Ajutoare de stat si minimis Stare civila Voluntariat Live webcam
 
Bine aţi venit în Cluj-Napoca