Evidenta populatiei » Istoric | Primaria Municipiului Cluj-Napoca 
Azi 21.07.2018Curs valutar : € = 4.6562 , $ = 3.9954


Evidenta populatiei » Istoric

 

 

         

 

Directia de Evidenta a Persoanelor Cluj-Napoca, infiintata in baza Ordonantei Guvernului nr.84/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, prin hotarare a Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, functioneaza in cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Cluj-Napoca.

Activitatea Directiei de Evidenta a Persoanelor este coordonata de Primarul Mun.icipiului Cluj-Napoca. Directia de Evidenta a Persoanelor are ca scop exercitarea competentelor ce ii sunt date prin lege pentru punerea in aplicare a prevederilor actelor normative care reglementeaza activitatea de evidenta a persoanelor, stare civila si eliberarea documentelor in sistem de ghiseu unic.

Activitatea directiei se desfasoara in interesul persoanei fizice si al comunitatii, in sprijinul institutiilor statului, exclusiv pe baza si in aplicarea legii.

Directia de Evidenta a Persoanelor – ca serviciu public comunitar specializat – s-a constituit prin reorganizarea serviciului de stare civila din aparatul propriu al Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca si al Biroului de evidenta populatiei din cadrul Serviciului de evidenta informatizata a persoanei si el grupeaza la momentul de fata 39 functionari din care 35 de executie si 3 de conducere.

La infiintare, directia a functionat cu trei servicii care si-au desfasurat activitatea in doua locatii distincte: Serviciile de Evidenta a Persoanelor, Informatic si Ghiseul Unic, pe str.Decebal nr.26, iar Serviciul Stare Civila in P-ta Unirii nr.1, fapt care a creat numeroase nemultumiri in randurile beneficiarilor serviciilor noastre, motiv pentru care conducerea Primariei municipiului Cluj-Napoca a decis unificarea celor trei servicii intrun singur sediu, iar prin reorganizarea Primariei municipiului Cluj-Napoca, in anul 2010, s-au format doua servicii.

Directia de Evidenta a Persoanelor are, in prezent,  in subordine doua servicii:

  • Serviciul de Evidenta a Persoanelor si
  • Serviciul Stare Civila

avand ca principale atributii: evidenta persoanelor si eliberarea cartilor de identitate , inregistrarea actelor si eliberarea certificatelor de stare civila, informatica, analiza-sinteza, secretariat-arhiva si relatii cu publicul.

In urma unei investitii substantiale de 1.810.000 lei s-a reusit sa se puna la dispozitia publicului un spatiu modern care grupeaza toate activitatile specifice evidentei populatiei si starii civile, situat pe str. MOTILOR NR.5.

La parterul cladirii prin intermediul a 12 puncte de lucru se asigura relatiile directe cu cetatenii potrivit competentelor directiei, iar la etajul cladirii se asigura procesarea tuturor cererilor primite si intocmirea evidentelor necesare.


DIRECTOR EXECUTIV,

TRAIAN RUNCAN


 
English Magyar Deutsch Français

Plati online Concurs Foto Ajutoare de incalzire Tineri cercetatori Ajutoare de stat si minimis Stare civila Voluntariat Live webcam
 
Bine aţi venit în Cluj-Napoca