Comunicate-primaria-si-comunitatea | Primaria Municipiului Cluj-Napoca 
Azi 20.06.2018Curs valutar : € = 4.6660 , $ = 4.0348

inapoiPrinteaza

 

Comunicat de presă

(29 mai 2018)

Ref: Proiect pentru Parcul Feroviarilor

Astăzi a avut loc anunțarea câștigătorilor concursului internațional de soluții de arhitectură „Reabilitarea peisageră și reactivarea Parcului Feroviar Cluj Napoca”. Competiția a fost lansată oficial pe data de 4 aprilie 2018 de Primăria Cluj-Napoca în colaborare cu Ordinul Arhitecților din România (OAR).

Concursul a fost unul internațional, fiind invitați să participe specialiști din România, țările Uniunii Europene și Spațiului Economic European și Confederația Elvețiană.

Scopul concursului a fost selectarea celei mai bune soluții în vederea reabilitării peisagere și reactivării Parcului Feroviar Cluj-Napoca, pentru atribuirea contractului de proiectare.

Corelarea Parcului Feroviarilor cu Parcul Farmec, cu Parcul Armătura și cu râul Someș reprezintă exact ceea ce noi ne așteptam: calitate și integrarea spațiului urban. Menționăm faptul că și noi am făcut eforturi pentru a aduce Parcul Feroviarilor în patrimoniul orașului, pentru a-l putea deschide acestui concurs de soluții și mulțumesc încă odată juriului, specialiștilor, societății civile pentru interesul constant pe care l-a arătat și îl arată pentru revitalizarea spațiilor publice. Pentru că doar împreună societatea civilă, specialiști și autoritate publică putem să găsim cele mai bune soluții pentru comunitatea noastră. Vă mulțumesc încă odată pentru efortul pe care îl faceți”, a precizat primarul Emil Boc.

În urma deliberărilor juriului a fost selectate ca proiect câștigător lucrarea realizată de ASIZA BIROU DE ARHITECTURA S.R.L. (autori principali: arh. Vlad Sebastian Rusu, arh. Octav Silviu Olănescu, arh. Anamaria Olănescu, arh. Anda Gheorghe, colaboratori specialităţi: structură - ing. Ovidiu Rusu, peisagistică - ing. peis. Alexandru Cotoz, ing. hort. Valentin Sebastian Dan, construcții hidrotehnice - ing. Monica Gheorghe).

În legătură cu proiectul care a câștigat locului I, membrii juriului au apreciat următoarele:

Proiectul propune transformarea parcului într-o “Grădină a Someșului”, integrând râul în amenajarea propusă. Apa devine, astfel, o „axă ecologică”, un element transformator și atractor al parcului.

Printr-o zonificare complexă și ierarhizată, se propun patru “fâșii funcționale” cu grade diferite de utilizare și multiple scenarii posibile.

Proiectul pune în valoare cele două zone existente de acces prin crearea a două “porți” marcate subtil. Se apreciază descoperirea de noi posibilități de acces în zona de est și accesibilizarea zonei malului opus al râului.”

Premiul II a fost desemnat pentru S.C. ATELIER MASS S.R.L. (autori principali: Atelier Mass, Metapolis, Ana Horhat), iar premiul III a fost adjudecat de echipa BIA Șerban Daniel Lucian / Daniel Șerban (autori principali: Andrei Bacoșcă, Ruxandra Grigoraș, Lázár Csaba, Mădălina Perju, Daniel Șerban, colaboratori specialităţi: Diana Coța – peisagist)

Câștigătorul concursului a obținut premiul cel mare reprezentat de valoarea estimată a contractului de proiectare în valoare de 555.450 RON, fără TVA. Pentru proiectul plasat pe locul doi se va oferi un premiu de 35.000 RON, iar pentru cel de-al treilea, de 20.000 RON.


Premiul I

 

Premiul II

Premiul III


 
English Magyar Deutsch Français

Plati online Concurs Foto Ajutoare de incalzire Tineri cercetatori Ajutoare de stat si minimis Stare civila Voluntariat Live webcam
 
Bine aţi venit în Cluj-Napoca