Comunicate-primaria-si-comunitatea | Primaria Municipiului Cluj-Napoca 
Azi 22.07.2018Curs valutar : € = 4.6562 , $ = 3.9954

inapoiPrinteaza


Comunicat de presa

 

(21 noiembrie 2017)

 

Ref: Programul Zilei de 1 Decembrie la Cluj-Napoca

 

1 Decembrie 2017 - Clujul sarbatoreste Ziua Nationala a Romaniei - 99 de ani de la Unirea Transilvaniei cu Romania in anul 1918!

Primaria Cluj-Napoca invita clujenii, turistii romani si turistii straini, pe 1 Decembrie in Piata Unirii sa sarbatorim impreuna Ziua Nationala a Romaniei!

Spectacol folcloric, inaugurarea iluminatului festiv, concert Andra si Cargo, foc de artificii – sunt cateva dintre momentele principale ale zilei tuturor romanilor. Evenimentul de anul acesta va aduce o noutate care va completa atmosfera de sarbatoare prin iluminatul arhitectural de pe Catedrala Mitropolitana din Piata Avram Iancu si din Piata Unirii.

Manifestările de 1 Decembrie vor incepe la ora 09.30, cu slujba religioasa ce va avea loc in Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca. La ora 10:00 se va desfasura o ceremonie militara de depuneri de coroane si jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu, urmata de parada militara.

In Sala de Sticla a Primariei Cluj-Napoca va fi deschisa expozitia de imagini istorice ”Clujul si Marea Unire”, organizata in parteneriat cu Biblioteca Academiei Romane Cluj-Napoca, Universitatea ”Babes-Bolyai”, Muzeul de Istorie al Universitatii ”Babes-Bolyai”, Directia Judeteana a Arhivelor Nationale Cluj, Biblioteca Centrala Universitara ”Lucian Blaga” Cluj-Napoca. Expozitia va contine imagini cu documente si fotografii din presa vremii: Cluj – noiembrie 1918 – decembrie 1918.

 

Programul evenimentelor de 1 Decembrie:

 

Piata Unirii

ora 15:00 - spectacol folcloric:

Maria Golban somlea

Traian Ilea si Valeria Codorean

Ovidiu Purdea Somes

Ansamblul Folcloric "Romanasul"

Ciprian Roman

Ansamblul Folcloric "Martisorul"

Aurel Tamas

Dumitru Farcas

acompaniaza Orchestra "Regal Transilvan".

 

ora 19:00 - aprinderea iluminatului festiv

ora 19:05 - concert Andra

 

Piata Avram Iancu

ora 20:00 - spectacol de artificii

 

Piata Unirii

ora 20:10 - concert Cargo

 

De 1 Decembrie, intrarea la patinoarul din Piaţa Unirii din cadrul Targului de Craciun va fi gratuita, dupa urmatorul program: 16:00 - 17:30 deschis, 17:30 - 18:30 inchis, 18:30 - 20:00 deschis, 20:00 - 20:30 inchis. 20:30 - 22:00 deschis. In intervalele mentionate mai sus, patinoarul va fi inchis pentru refacerea ghetii.

 Targul de Craciun va fi deschis anul acesta in 24 noiembrie 2017 si se va inchide in 1 ianuarie 2018.

Reamintim faptul ca Primaria Cluj-Napoca a concesionat serviciile de organizare a evenimentului ”Targul de Craciun”, in urma unei licitatii, Asocierii compusa din firmele S.C. Respect BigTime Group S.R.L., S.C. Paledris S.R.L. si S.C. Club Arena S.R.L.. Contractul de concesiune s-a incheiat pentru o perioada de 5 ani.

 

Partener oficial: NTT DATA

Parteneri principali: Bergenbier, Vodafone, Pepsi, Coral Impex, Selgros.

 

  
English Magyar Deutsch Français

Plati online Concurs Foto Ajutoare de incalzire Tineri cercetatori Ajutoare de stat si minimis Stare civila Voluntariat Live webcam
 
Bine aţi venit în Cluj-Napoca