Comunicate-primaria-si-comunitatea | Primaria Municipiului Cluj-Napoca 
Azi 21.06.2018 Anunt privind afisarea adresei nr. 291332/2018 a numituluiTelcean Ioan, in conformitate cu prevederile Legii nr. 17/2014 Anunt privind afisarea adresei nr. 291804/2018 a numitei Barbu Mariana, in conformitate cu prevederile Legii nr. 17/2014 Anunt privind afisarea adresei nr. 291575/2018 a numitului Adoryan Gyorgy, in conformitate cu prevederile Legii nr. 17/2014 Anunt privind afisarea adresei nr. 289277/2018 a numitului Dan Virgil Titus, in conformitate cu prevederile Legii nr. 17/2014 Curs valutar : € = 4.6695 , $ = 4.0518

inapoiPrinteaza

Comunicat de presa

(12 iulie 2017)

 

Ref: Inaugurarea monumentului simbol «Dijon la Cluj-Napoca» pe Aleea Oraselor Infratite

 

Astazi, 12 iulie 2017, a fost organizata la Cluj-Napoca o ceremonie in cadrul careia a avut loc inaugurarea spatiului verde si a monumentului simbol «Dijon la Cluj-Napoca». Acestea au fost amenajate in zona dedicata oraşelor infraţite de pe malul raului Someş, alaturi de alte constructii sau obiecte simbolice pentru orase cu care Clujul are relatii de infratire, precum cabina telefonica britanica – oferita de catre orasul infratit din UK, Rotherham, masa din granit de la Namur, Belgia, sau panourile cu reproduceri istorice din Suwon, Coreea de Sud.

De asemenea, cu aceeasi ocazie a avut loc intalnirea de final de proiect a unui schimb de tineri organizat intre cele doua orase infratite, Cluj-Napoca si Dijon, respectiv localitatea italiana Reggio Emilia. in perioada 2016 – 2017, in contextul relatiilor de colaborare cu orasul infratit Dijon (Franta) s-a desfasurat proiectul de mobilitate internationala a tinerilor "Voluntariat, Tineret si Reciprocitate", sustinut de Ministerul Afacerilor Externe si al Dezvoltarii Internationale din Franta. in cadrul acestui proiect international au participat 6 tineri din trei orase: Dijon (Franta), Cluj-Napoca (Romania) si Reggio Emilia (Italia). Proiectul a debutat cu o perioada de formare la Dijon in perioada 10-14 octombrie 2016 pentru tinerii participanti la proiect si a continuat in cele trei tari participante pe o perioada de 9 luni calendaristice, incepand cu data de 17 octombrie 2016.

Astfel, doua tinere din Cluj-Napoca si-au desfasurat activitatea in cadrul proiectului pe tema mediu si ecologie urbana la Serviciul de ecologie urbana din cadrul Primariei din Dijon si la Gradina de stiinte din Dijon, respectiv pe tema implicarea tinerilor la nivel international in cadrul Fundatiei l'Atelier Mobilité Léo Lagrange.

La Cluj-Napoca, doi tineri din Dijon si-au desfasurat activitatea in jurul temei biodiversitatii. Misiunile propuse au vizat implicarea si participarea lor in proiecte derulate de Primaria municipiului Cluj-Napoca, Institutul Francez, precum si alte organizatii si parteneri locali.

Concret, in cadrul acestui proiect international, in jurul temei biodiversitatii, s-a dorit realizarea unor spatii verzi in cele doua orase partenere, de catre tinerii participanti la proiect. Astfel, Ioana Balabuc, o tanara din Cluj-Napoca care a facut parte din acest proiect, a obtinut alocarea unui teren pentru realizarea unui spatiu verde «Cluj-Napoca la Dijon». La randul lor, cei doi tineri din Dijon aflati la Cluj-Napoca au contribuit la realizarea unui spatiu verde «Dijon la Cluj-Napoca». in acest sens, un spatiu a fost alocat pe malul Somesului, pe aleea oraselor infratite si un soclu a fost construit pentru realizarea unui monument simbol al orasului Dijon. Pentru decorarea acestui monument simbol am primit de la Primaria din Dijon patru placi din bronz cu imaginea bufnitei, simbolul orasului infratit.

La evenimentul de astazi au fost prezenti reprezentanti din partea Ambasadei Franceze si a Institutului Francez din Cluj-Napoca, precum si participantii la proiect din cele trei orase: Cluj-Napoca, Dijon si Reggio Emilia (Italia).

 


 
English Magyar Deutsch Français

Plati online Concurs Foto Ajutoare de incalzire Tineri cercetatori Ajutoare de stat si minimis Stare civila Voluntariat Live webcam
 
Bine aţi venit în Cluj-Napoca