Comunicate-primaria-si-comunitatea | Primaria Municipiului Cluj-Napoca 
Azi 24.04.2018 Anunt colectiv privind emiterea unor acte administrative fiscale Curs valutar : € = 4.6516 , $ = 3.8120

inapoiPrinteaza

Concurs de solutii pentru transformarea malurilor Somesului - "Rethinking Somes"


Primaria Cluj-Napoca, in parteneriat cu O.A.R - Ordinul Arhitectilor din Romania Filiala Transilvania, propune o ampla tema de concurs pentru specialisti, vizand transformarea pe termen lung a malurilor Somesului.
Astfel, se doreste gasirea celor mai bune solutii pentru parcursul raului Somes pe teritoriul Clujului, care sa fie gandite unitar intr-un masterplan, astfel incat sa se asigure o dezvoltare coerenta a acestor zone pentru urmatoarele decenii.

Proiect fanion al Strategiei Integrate de Dezvoltare a Zonei Metropolitane Cluj-Napoca, revitalizarea malurilor Somesului a fost, totodata, subiectul a multiple dezbateri publice pe care Primaria le-a avut alaturi de societatea civila, institutii si specialisti.

Publicul a fost de asemenea implicat in ultimii ani in proiecte precum "Somes Delivery" si "Somes 2021: Sunt Riveran!", doua exemple de initiative ce vizeaza raul, generate de societatea civila si sprijinite de Primaria Cluj-Napoca.

Modul de organizare si cuantumul premiilor pentru "Plan integrat de dezvoltare pentru malurile raului Somes pe parcursul municipiului Cluj-Napoca" au fost aprobate in sedinta Consiliului Local din data de 20 decembrie 2016.
Competitia incurajeaza creativitatea, sustinand in acelasi timp cercetarea arhitecturala si implementarea de proiecte contemporane in sit urban, dar cu sensibilitate si respect fata de elementele existente.

 

21 decembrie 2016


 
English Magyar Deutsch Français

Plati online Concurs Foto Ajutoare de incalzire Tineri cercetatori Ajutoare de stat si minimis Stare civila Voluntariat Live webcam
 
Bine aţi venit în Cluj-Napoca