Comunicate | Primaria Municipiului Cluj-Napoca 
Azi 16.07.2018Primăria Cluj-Napoca continuă proiectul Bugetare participativă onlineCurs valutar : € = 4.6589 , $ = 4.0064

inapoiPrinteaza

Primăria propune realizarea unui Aqua Park și a unei Baze Sportive pentru fotbalul de performanță

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local din data de 28 februarie 2018, primarul Emil Boc a propus un nou proiect major de investiții pe care Primăria îl susține și care cuprinde 2 obiective importante pentru Cluj-Napoca: realizarea unui Aqua Park și realizarea unei baze sportive de performanță pentru fotbal, în zona actualei Baze sportive Gheorgheni.

”În această zonă a orașului am identificat un teren în proprietatea municipiului care este în acest moment liber de sarcină, cu destinație zonă verde de agrement/parcuri sportive, pe locația fostei pepiniere Becaș (lângă "Cartierul Armatei"). Suprafața totală este de 16,5 hectare - conform extrasului de carte funciară pe care îl avem. Terenul este administrat de RADP Cluj, regie aflată în subordinea Consiliului Local Cluj-Napoca. Este momentan singurul teren pe care îl avem disponibil pentru un asemenea proiect, solicitat de comunitatea clujeană pe parcursul timpului. Din cele 16 hectare, o suprafață de aproximativ 12 hectare poate fi alocată construirii unui Aqua Park cu dotări moderne, iar pe restul suprafeței de 4 hectare avem în vedere amenajarea unei baze sportive pentru performanță, pentru fotbal, pentru U Cluj, dar și celelalte echipe care au performanță. În privința noii baze sportive, subliniez că am pornit de la premisa că cea mai importantă datorie față de sport, a autorităților locale, este să creeze infrastructură sportivă. Acum, la Cluj-Napoca, avem un stadion și o sală polivalentă la standarde europene, dar trebuie să creăm mai multe baze sportive pentru a susține sportul de performanță în orașul nostru. În ceea ce privește sportul de masă, avem complexul din Gheorgheni, unde clujenii au acces liber la cea mai modernă bază sportivă din istoria Clujului. Pe acest model, "în oglindă", dorim să realizăm o bază sportivă și în cartierul Mănăștur (zona "La Terenuri"), astfel încât să încurajăm cât mai mulți clujeni să facă mișcare și să oferim facilități moderne pentru timp liber și sport”, a declarat primarul Emil Boc.

În deschiderea ședinței de Consiliu Local, primarul Emil Boc a prezentat mai multe informații despre proiectul noii baze sportive, configurația, respectiv dotările acesteia. De asemenea, primarul a subliniat că această bază sportivă poate fi realizată de Primăria municipiului Cluj-Napoca, de la bugetul local al orașului.

Partea care ține de realizarea Aqua Park-ului presupune costuri mult mai mari, care pot ajunge 30 milioane euro. Proiectul cuprinde două zone de bazine, la interior și exterior, cu cel puțin două bazine de dimensiuni mari, variate tobogane, spa, spațiu pentru copii cu bazine adaptate pentru cei de vârste mici, locuri de joacă special amenajate etc. Viziunea preliminară a municipalității este realizarea acestui proiect în parteneriat cu o firmă privată, care să fie selecționată în baza procedurilor de achiziție publică, Primăria urmând să concesioneze terenul stabilit către firma privată selectată transparent.

Astfel, următorii pași necesari în vederea construirii acestor două obiective de infrastructură în zona Bazei sportive Gheorgheni sunt realizarea unor studii (fezabilitate, oportunitate) și a unui masterplan, în baza cărora autoritatea locală să poată realiza parteneriatul cu un investitor pregătit să dezvolte proiectul pentru Aqua Park. ”Cred că este un proiect pe care mulți clujeni îl așteaptă și mulțumesc Consiliului Local pentru susținerea acestei prime etape în realizarea investiției”, a încheiat primarul Emil Boc.

 

1 martie 2018

 


 
English Magyar Deutsch Français

Plati online Concurs Foto Ajutoare de incalzire Tineri cercetatori Ajutoare de stat si minimis Stare civila Voluntariat Live webcam
 
Bine aţi venit în Cluj-Napoca