Comunicate | Primaria Municipiului Cluj-Napoca 
Azi 18.06.2018Curs valutar : € = 4.6618 , $ = 4.0162

inapoiPrinteaza


ANUNT

 

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță prelungirea perioadei de înscriere în competiția "10 pentru Cluj – Juniorii Clujului, Speranţele cetăţii”, ajunsă în acest an la cea de-a IX-a ediție. Astfel, dosarele de înscriere pot fi depuse la Primăria Cluj-Napoca până inclusiv la data de 24 noiembrie a.c.

 

 

Comunicat de presa

(9 octombrie 2017)


 

Ref: Au inceput inscrierile pentru cea de a IX-a editie a Galei ,,10 pentru Cluj - Juniorii Clujului, Sperantele Cetatii”

 

Primaria municipiului Cluj-Napoca anunta inceperea inscrierilor pentru Gala de excelenta "10 pentru Cluj – Juniorii Clujului, Sperantele cetatii”, aflata la cea de-a IX-a editie.

Gala de excelenta "10 pentru Cluj – Juniorii Clujului, sperantele cetatii” este un eveniment organizat de Primaria municipiului Cluj-Napoca si Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca, cu concursul mediului de afaceri si al institutiilor reprezentative la nivel local, prin care propunem premierea tinerilor merituosi care au obtinut rezultate deosebite la invatatura pe tot parcursul anului scolar 2016-2017.

 

Perioada de inscriere a participantilor este 9 octombrie – 13 noiembrie 2017.

Gala de excelenta "10 pentru Cluj – juniorii Clujului, sperantele cetatii" cuprinde patru sectiuni:

 • Sectiunea A: elevi de liceu;

 • Sectiunea B: elevi din ciclul gimnazial;

 • Sectiunea C: elevi din ciclul primar;

 • Sectiunea D – „Prichindeii cetatii”: copii din ciclul prescolar din cadrul gradinitelor de stat si particulare.

Categoriile la care pot fi nominalizati elevii pentru sectiunea A si B sunt urmatoarele:

 • Ambasador pentru Cluj – pentru cei care au facut Clujul cunoscut in lume, prin activitatea desfasurata in anul scolar 2016-2017;

 • Social – pentru contributia la binele comunitatii;

 • Arte, ansambluri – pentru rezultatele obtinute in echipa, la balet, muzica, teatru, film, pictura, sculptura, fotografie etc.;

 • Arte, individual – pentru rezultatele obtinute la balet, muzica, teatru, film, creatie literara, pictura, sculptura, fotografie etc.;

 • Sport de echipa – pentru rezultatele obtinute la nivel national si international;

 • Sport individual – pentru rezultatele individuale obtinute;

 • IT – pentru rezultatele obtinute in domeniul IT;

 • stiinte – pentru rezultatele obtinute la matematica, fizica, chimie, biologie, geografie, limba si literatura romana, limbi straine etc.;

 • Mediu – pentru dezvoltarea unor proiecte in domeniul protectiei mediului, ecologiei etc.;

 • Inovatie – pentru realizari deosebite in domeniul cultural, artistic, tehnic, antreprenorial etc.

Pentru sectiunea C, categoriile la care elevii pot fi nominalizati sunt urmatoarele:

 • Ambasador pentru Cluj,

 • Social,

 • Arte – ansambluri,

 • Arte – individual,

 • Sport de echipa,

 • Sport individual,

 • stiinte.

Pentru Sectiunea D – „Prichindeii cetatii” se pot inscrie in concurs copii prescolari din cadrul gradinitelor de stat si particulare, care au obtinut rezultate in domeniul artei (desen, muzica, dans, sport etc.) sau in alte domenii de activitate.

Se va continua traditia de acordare a premiului „Profesorul anului”. La concursul pentru acordarea acestui titlu pot participa atat profesorii elevilor inscrisi in concurs, cat si cei care indeplinesc anumite criterii, acestea putand fi gasite pe site-ul www.10pentrucluj.ro, la sectiunea Regulament.

De asemenea, se va acorda si premiul „Elevul anului”, ales din cadrul elevilor inscrisi in concurs, in functie de rezultatele scolare obtinute la concursuri si olimpiade scolare – faza judeteana, nationala si internationala, activitati extracurriculare sau activitati de voluntariat.

Nu vor fi acceptate dosarele candidatilor care, participand la editiile anterioare ale Galei de excelenta „10 pentru Cluj – juniorii Clujului, sperantele cetatii", au obtinut premii in doi ani (indiferent de editie). Se doreste astfel stimularea inscrierii in concurs a unui numar cat mai mare de elevi, cat si posibilitatea de afirmare a altor elevi care au obtinut rezultate deosebite la invatatura, dar care nu au obtinut premii la nicio editie anterioara.

Nominalizarea elevilor poate fi facuta de catre profesorii, antrenorii sau parintii care cunosc activitatea celor nominalizati. Poate sa fie nominalizat orice tanar cu varsta cuprinsa intre 3–18 ani, care a obtinut rezultate meritorii pe parcursul anului scolar 2016–2017.

Criteriile de premiere ale elevilor sunt: relevanta premiului la categoria la care este nominalizat, contributia adusa la dezvoltarea activitatii la care a participat, contributia adusa la cresterea prestigiului sau notorietatii municipiului, contributia in medalii adusa de sportiv/sportivi in competitiile nationale si internationale pentru disciplinele sportive individuale sau de grup, preocupari relevante in activitatea din scoala si din comunitate, excelenta in domenii de activitate noi, inovatoare.

Jurizarea dosarelor va fi facuta de catre o comisie care va cuprinde reprezentanti ai mediului universitar, ai Inspectoratului scolar Judetean Cluj, ai ONG-urilor, ai Primariei municipiului Cluj-Napoca, specialisti in domeniul sau categoria nominalizate, precum si reprezentantii sponsorilor.

 

Dosarele elevilor nominalizati vor contine, in mod obligatoriu, toate documentele cerute conform Regulamentului concursului si pot fi depuse pana la data limita prevazuta in regulament la una din urmatoarele locatii: Serviciul centrul de informare pentru cetateni (registratura generala, str. Motilor nr. 7), Primaria Manastur (str. Ion Mester nr. 10), Primaria Marasti (str. Fabricii nr. 4), Primaria Iris (Piata Karl Liebknecht nr. 7-8), Primaria Someseni (str. Traian Vuia nr. 41), Primaria Grigorescu (str. Alexandru Vlahuta nr. 46-47), Primaria Zorilor (str. Pasteur nr. 60), Primaria Gheorgheni (Aleea Baisoara nr. 4A).

Dosarele depuse dupa data limita de inscriere nu sunt considerate eligibile. Actele doveditoare depuse la dosar vor fi copii ale documentelor originale. Documentele depuse nu se mai restituie.

 

Regulamentul concursului si formularele de inscriere (pentru elevi si profesori) pot fi gasite la adresa www.10pentrucluj.ro, sectiunea Regulament, incepand cu data de 9 octombrie 2017.


 
English Magyar Deutsch Français

Plati online Concurs Foto Ajutoare de incalzire Tineri cercetatori Ajutoare de stat si minimis Stare civila Voluntariat Live webcam
 
Bine aţi venit în Cluj-Napoca