Comunicate | Primaria Municipiului Cluj-Napoca 
Azi 18.06.2018Curs valutar : € = 4.6618 , $ = 4.0162

inapoiPrinteaza

Comunicat de presa

(3 octombrie 2017)


 

Ref: A inceput prima etapa de vot in cadrul procesului Bugetare participativa Cluj-Napoca 2017

Incepand de luni, 2 octombrie 2017, toti cei care locuiesc, muncesc sau studiaza in Cluj-Napoca şi au implinit varsta de 18 ani, pot vota proiectele depuse in cadrul procesului de bugetare participativa si declarate eligibile de catre Comisia tehnica de analiza din cadrul Primariei, prin intermediul platformei www.bugetareparticipativa.ro. Din cele 338 propuneri de proiecte care au fost analizate de catre Comisia tehnica, au fost declarate eligibile 126.

Procedura de vot este urmatoarea :

1. In perioada 2-22 octombrie 2017, clujenii pot vota cate un proiect din cele sase domenii in care au fost depuse propuneri de proiecte : Alei, trotuare şi zone pietonale; Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei; Spatii verzi si locuri de joaca; Amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public etc.); Infrastructura educationala si culturala; Oraşul digital. Astfel, in aceasta etapa de vot, fiecare cetatean are 6 voturi.

2. In urma acestei prime etape de vot, se vor selecta 30 proiecte. Primele trei proiecte clasate in functie de numarul de voturi din fiecare domeniu vor intra automat in a doua etapa de vot, iar celelalte in functie de numarul de voturi, indiferent de categoria din care fac parte.

3. In perioada 23 octombrie-29 octombrie va avea loc validarea voturilor pe domenii.

4. In perioada 30 octombrie-19 noiembrie va avea loc etapa finala de vot. in cadrul acestei etape, fiecare cetatean poate vota un singur proiect din cele 30 proiecte stabilite in prima etapa de vot. Primul proiect din fiecare domeniu clasat in functie de numarul de voturi va fi selectat automat, iar restul proiectelor vor fi selectate in ordinea numarului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte. La sfarsitul acestei etape, vor fi selectate un numar de 15 proiecte.

5. In data de 27 noiembrie vor fi afisate pe platforma www.bugetareparticipativa.ro cele mai votate 15 proiecte care vor fi implementate de catre Primaria Municipiului Cluj-Napoca incepand cu anul 2018.

Mentionam faptul ca votarea online presupune crearea unui cont pe platforma www.bugetareparticipativa.ro sau autentificarea pe platforma cu datele deja introduse. Pot vota doar persoanele care se afla in aria teritoriala a municipiului Cluj-Napoca.

Persoanele care nu au acces la internet sau nu sunt familiarizati cu mediul online vor putea vota cu sprijinul Primariei. La Centrul de Cultura Urbana Casino va fi amenajat un birou unde, in fiecare zi lucratoare din perioada de vot, intre orele 13.00-17.00, se va acorda sprijin persoanelor care doresc sa voteze.

Pentru informatii suplimentare cu privire la procesul de bugetare participativa :

Platforma www.bugetareparticipativa.ro este realizata de Primaria Cluj-Napoca in parteneriat cu compania Evozon, prin clusterul iTech Transilvania, sub egida Consiliului Consultativ pentru Antreprenoriat si Inovare in IT.

 

 

 


 


 
English Magyar Deutsch Français

Plati online Concurs Foto Ajutoare de incalzire Tineri cercetatori Ajutoare de stat si minimis Stare civila Voluntariat Live webcam
 
Bine aţi venit în Cluj-Napoca