Comunicate | Primaria Municipiului Cluj-Napoca 
Azi 20.06.2018Curs valutar : € = 4.6663 , $ = 4.0420

inapoiPrinteaza

Stimate cadre didactice,
Stimati parinti, dragi elevi,

In calitate de primar al municipiului Cluj-Napoca, am deosebita placere de a transmite elevilor, cadrelor didactice si parintilor felicitari si mult succes in noul an scolar.

Investitia in educatie este garantia unui viitor performant. Primaria si Consiliul local s-au implicat fara rezerve in sustinerea sectorului educational din municipiul Cluj-Napoca.

In ultimii patru ani, un sfert din taxele si impozitele locale platite de clujeni – peste 20 de milioane de euro – a fost investit in educatia copiilor si a tinerilor.

In acest an, Primaria a investit peste 21 de milioane de lei pentru extinderea, modernizarea sau repararea scolilor si curtilor scolare, precum si pentru dotarea acestora cu calculatoare, materiale didactice performante si mobilier modern.

Primaria a sustinut acordarea de burse pentru toti elevii cu medii peste 8.50, un numar de 16.000 de elevi au beneficiat de aceste facilitati.

De asemenea, circa 23.500 de elevi beneficiaza de gratuitate pe una sau doua linii ale mijloacelor de transport in comun.

Am continuat sa acordam premii pentru elevii cu rezultate deosebite la invatatura, iar elevii merituosi au fost laureati ai „Galei de excelenta – 10 pentru Cluj”. in acelasi timp, municipalitatea clujeana s-a implicat in proiectul „scoala dupa scoala” in scopul reducerii abandonului scolar. Astfel, s-a imbunatatit cu 70% prezenta elevilor participanti la program, scazand cu 40% absenteismul si riscul abandonului scolar in randul acestora.

Atat investitiile in scoli, cat si sprijinirea elevilor prin burse si facilitati vor continua in anii urmatori, contribuind astfel la crearea unui cadru adecvat pentru obtinerea performantei scolare.

Va doresc mult succes in Noul An scolar 2017 – 2018!


Cu aleasa consideratie,


Emil Boc,
Primarul municipiului Cluj-Napoca


 
English Magyar Deutsch Français

Plati online Concurs Foto Ajutoare de incalzire Tineri cercetatori Ajutoare de stat si minimis Stare civila Voluntariat Live webcam
 
Bine aţi venit în Cluj-Napoca