Comunicate | Primaria Municipiului Cluj-Napoca 
Azi 22.05.2018Curs valutar : € = 4.6228 , $ = 3.9370

inapoiPrinteaza

Comunicat de presa

(16 iunie 2017)


Ref: Open Innovation 2.0 Cluj-Napoca considerata o editie reper a acestui proiect de catre organizatorii europeni

Conferinta Open Innovation 2.0 s-a finalizat cu succes la Cluj-Napoca. Aflat la cea de a cincea editie, evenimentul a atins un record de participare, atat ca numar de inscrisi, cat si ca diversitate a tarilor din care au provenit participantii si cei peste 70 de speakeri.

Participantii la conferinta au provenit din 20 de tari: Finlanda, Franta, Spania, Luxemburg, Polonia, Belgia, Ungaria, Italia, Irlanda, Suedia, Marea Britanie, Japonia, Bulgaria, Olanda, Austria, Turcia, Israel, Coreea de Sud, Slovacia si Romania.

Conform datelor statistice din cadrul evenimentului, numarul celor care au participat la lucrarile conferintei a fost de 489 de persoane.

Cele mai apreciate sesiuni ale evenimentului au fost sesiunea plenara cu participarea presedintelui Comitetului Regiunilor, Markku Markkulla, alaturi de sesiunea de deschidere a OI 2.0. De asemenea cel mai apreciat subiect a fost cel de ”Block Chain”, precum si cel numit „Jobs and Skills”, sesiunile de ”Worldcafe” si cea de ”National innovation ecosystem”. in ordinea numarului de persoane care au participat la acest eveniment, temele preferate au fost: ”Innovation measurement”, ”VUCA Times”, „Industry Commons”, ”Industrial Transformation”, „Innovative financing resources”, ”Starts”, ”Innovation Modelling and Policy Making”, ”Incubate Innovation”, ”Societal Transformation”, ”H2020 funding opportunities”, ”Ecosystems practice” si ”Placemaking throught science”.

”A fost o onoare pentru noi sa gazduim acest eveniment si am folosit aceasta oportunitate atat pentru a arata public la nivel european asumarea dezvoltarii orasului pe principiile de smart city, cat si pentru a le oferi clujenilor acces la informatiile si solutiile cele mai noi, care se dezvolta si se experimenteaza in lume. De asemenea, Open Innovation ne-a oferit contextul necesar de a ne confirma faptul ca suntem pe directia potrivita cu noua viziune a dezvoltarii orasului si comunitatii noastre pe termen lung”, a declarat primarul Emil Boc.

”Clujul a depasit asteptarile noastre in ceea ce priveste maturitatea colaborarii intre actorii ecosistemului de inovare deschisa si a stabilit un standard care va fi destul de greu de depasit pentru editiile urmatoare. Acest lucru este imbucurator si se incadreaza in viziunea pe care am avut-o atunci cand, in urma cu cinci ani, a demarat acest proiect, care aduce orasele in contact cu conceptele de inovare deschisa”, a explicat Bror Salmelin, Director Advisor al DG Connect si creatorului acestui proiect.

 

Conferinta Open Innovation 2.0 a fost organizata de catre Directoratul-General al Comisiei Europene, DG Connect, Grupul pentru Strategie si Politici pentru Inovare Deschisa (OISPG), in parteneriat cu Comitetul Regiunilor, Primaria Cluj-Napoca, Institutul pentru Valoare in Inovare (IVI), ARIES Transilvania, iTech Transilvania Cluster, Consorţiul Clusterelor din Transilvania, Mastercard si Primaria Dublin.


 
English Magyar Deutsch Français

Plati online Concurs Foto Ajutoare de incalzire Tineri cercetatori Ajutoare de stat si minimis Stare civila Voluntariat Live webcam
 
Bine aţi venit în Cluj-Napoca