Premiul Tineri Cercetatori in Stiinta si Inginerie | Primaria Municipiului Cluj-Napoca 
Azi 16.08.2018Curs valutar : € = 4.6590 , $ = 4.0854


Premiul Tineri Cercetatori in Stiinta si Inginerie

2018
 
Câstigătorii editiei 2018:

Premiul I

Alida Timar-Gabor, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, Universitatea Babes-Bolyai

Premiul II

Andrei Mocan, Facultatea de Farmacie, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”

Premiul III

Cristina Achim, Institutul National de Fizica, Laserilor, Plasmei si Radiatiei (INFLPR), Magurele

Mentiuni speciale

Smaranda Belciug, Facultatea de Stiinte, Universitate din Craiova

Natalia Candu, Facultatea de Chimie, Universitatea din Bucureşti

Mariana Pavel, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”

Remus Pravalie, Facultatea de Geografie, Universitatea din București

 
 Premiile “Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetatori in Stiinta si Inginerie”  - editia a IV-a
 
Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Prof. Rada Mihalcea (cetăţean de onoare al municipiului Cluj-Napoca începând cu anul 2014) anunță cea de-a patra ediție a concursului anual pentru cei mai buni tineri cercetători români în știință și inginerie.
Premiile “Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetători în Știință și Inginerie” rcunosc tinerii cercetători din domeniul științei și ingineriei care, prin munca lor, au demonstrat excelență și au adus contribuții extraordinare în domeniul lor de specialitate și societății.
 
Câștigătorii acestei ediții a concursului vor primi premii în bani (Locul I 1500 $, Locul II 1000 $ si Locul III 500 $) și diplome de merit. Acestea vor fi înmânate în cadrul unei festivități organizate de către Primăria municipiului Cluj-Napoca, împreună cu Prof. Rada Mihalcea.
Premiile pentru câştigătorii acestui concurs sunt asigurate de sponsorii: iQuest, Coral Impex.
 
Condiții de participare:
Se califică pentru candidatura la aceste premii toți cei care lucrează în cercetare într-un domeniu de știință sau inginerie, la universități, institute de cercetare sau companii din întreaga țară.
Candidații trebuie să nu depașească vârsta de 35 de ani, împliniți până la data de 31 decembrie 2018 (inclusiv).
Aplicație:
Se solicită nominalizări și autonominalizări care să conțină următoarele documente:
1. Scrisoare de nominalizare sau autonominalizare care să sublinieze meritele candidatului și să demonstreze motivul pentru care candidatul este potrivit pentru premiul “Tineri Cercetători în Știință și Inginerie”.
2. Curriculum Vitae al candidatului.
3. O scrisoare de recomandare.
4. O copie dupa cartea de identitate a candidatului.
 
Calendarul desfășurării concursului pentru anul 2018:
Materialele trebuie trimise în format electronic la adresa de e-mail tineri.cercetatori.stiinta.ing@gmail.com până la data de 30 mai 2018. Scrisoarea de recomandare trebuie trimisă direct de către referenți la aceeași adresă de e-mail tot până la data de 30 mai 2018. Aplicațiile primite dupa această dată nu vor fi luate în considerare.
 
Nominalizările vor fi evaluate de o comisie formată din cercetători din domeniul științei și ingineriei, prezidată de Prof. Rada Mihalcea (University of Michigan).
 
Câștigătorii concursului vor fi anunțați la data de 30 iunie 2018, iar premiile vor fi înmanate în cadrul unei festivități organizate de Primăria municipiului Cluj-Napoca în luna iulie 2018.
 
Pentru orice întrebări referitoare la acest concurs, puteți scrie la adresa tineri.cercetatori.stiinta.ing@gmail.com.
 
 
 
 
2017
 
Castigatorii editiei 2017:

Premiul I

Cosmin Farcau, Cercetator stiintific grad I, Fizica, Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca

Premiul II

Alexandra Palla-Papavlu, Cercetator stiintific, Fizica, INFLPR, Bucuresti

Premiul III

Radu Ionescu, Conferentiar universitar, Informatica, Universitatea Bucuresti

Marc Frincu, Conferentiar universitar, Informatica, Universitatea de Vest Timisoara

Mentiuni speciale

Sanda Boca-Farcau, Cercetator stiintific grad I, Fizica, Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca

Adela Chirita Emandi,  Asistent universitar, Genetica medicala, Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes” Timișoara

Maria Dascalu,  Prodecan, Informatica, Universitatea Politehnica Bucuresti

 

 Premiile “Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetatori in Stiinta si Inginerie”  - editia a III-a

Primaria municipiului Cluj-Napoca, impreuna cu prof. Rada Flavia Mihalcea, cetatean de onoare al municipiului, organizeaza cea de-a treia editie a concursului ”Tineri Cercetatori in stiinta si Inginerie”, care isi propune recunoasterea tinerilor cercetatori din domeniul stiintei si ingineriei care, prin munca lor, au demonstrat excelenta si au adus contributii extraordinare in domeniul lor de specialitate si societatii.

Castigatorii celei de a III-a editii a concursului, care se desfasoara in perioada 15 aprilie – 15 iunie 2017, vor primi premii in bani (Locul I - 1500 $, Locul II - 1000 $ si Locul III - 500 $) si diplome de merit. Acestea vor fi inmanate in cadrul unei festivitati organizate de catre Primaria municipiului Cluj-Napoca, impreuna cu doamna Prof. Rada Mihalcea. Locul si data desfasurarii festivitatii vor fi anuntate ulterior.

Conditii de participare:

 

Se califica pentru candidatura la Premiile “Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetatori in stiinta si Inginerie” toti cei care lucreaza in cercetare, intr-un domeniu de stiinta sau inginerie, la universitati, institute de cercetare sau companii din intreaga tara. Candidatii trebuie sa nu depaseasca varsta de 35 de ani, impliniti pana la data de 31 decembrie 2017 (inclusiv).

Se solicita nominalizari si autonominalizari care sa contina urmatoarele documente:

 1. Scrisoare de nominalizare care sa sublinieze meritele candidatului si sa demonstreze motivul pentru care candidatul este potrivit pentru premiul “Tineri Cercetatori in stiinta si Inginerie”

 2. Curriculum Vitae al candidatului.

 3. Trei scrisori de recomandare.

 4. O copie dupa cartea de identitate a candidatului.

Calendarul desfasurarii concursului pentru anul 2017:

Dosarul de aplicatie trebuie trimis in format electronic la adresa de e-mail tineri.cercetatori.stiinta.ing@gmail.com pana la data de 15 mai 2017. Scrisorile de recomandare trebuie trimise direct de catre referenti la aceeasi adresa de e-mail tot pana la data de 15 mai 2017. Aplicatiile primite dupa aceasta data nu vor fi luate in considerare.

Perioada de evaluare va avea loc in intervalul 15 mai - 15 iunie 2017.

Aplicatiile vor fi evaluate de o comisie formata din cercetatori din domeniul stiintei si ingineriei, prezidata de doamna Prof. Rada Mihalcea (University of Michigan).

Rezultatele evaluarii si implicit lista castigatorilor concursului vor fi publicate vineri, 16 iunie 2017, pe website-ul Primariei municipiului Cluj-Napoca –www.primariaclujnapoca.ro.

Pentru orice intrebari referitoare la acest acest concurs, puteti scrie la adresa tineri.cercetatori.stiinta.ing@gmail.com.

 

 
2016
 

Castigatorii editiei 2016 sunt:

premiul I: Alina Badescu
sef de lucrari, Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, E.T.T.I. (telecomunicatii)

premiul II: Monica Focsan
Cercetator stiintific I (CS I), Departamentul de Nanobiofotonica si Microspectroscopie Laser, Institutul de Cercetari Interdisciplinare in Bio-Nano-Stiinte, Universitatea „Babes-Bolyai” (fizica)

 

premiul III: Dan Vodnar
Prorector Cercetare, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca (biotehnologie)

mentiuni speciale:

Cristina Coman
Asistent Universitar, Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor,
Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca (chimie-fizica)


Luiza Buimaga-Iarinca
cercetator (CS III),
Departamentul de Fizica Moleculara si Biomoleculara, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice si Moleculare, Cluj-Napoca, Romania (fizica)

 

Felicitari castigatorilor si tuturor participantilor! Dorim sa invitam toti aplicantii la ceremonia de premiere organizata de Primaria Cluj-Napoca pentru a onora tinerii cercetatori in stiinta si inginerie, care va avea loc in data de 28 iulie 2016, la ora 13, la Casino in Cluj-Napoca. Primarul Emil Boc, Rada Mihalcea, alaturi de partenerii acestui concurs (NTT Data, United Business Center, iQuest, Coral Impex) vor fi bucurosi sa va cunoasca personal.

   

 

 

 

 
 

 

 
Ref: Premiul ”Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetatori in stiinta si Inginerie” - editia a II-a
 
 
Primaria municipiului Cluj-Napoca, impreuna cu prof. Rada Flavia Mihalcea, cetatean de onoare al municipiului, organizeaza cea de-a doua editie a concursului ”Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetatori in stiinta si Inginerie”, care isi propune recunoasterea tinerilor cercetatori din domeniul stiintei si ingineriei care, prin munca lor, au demonstrat excelenta si au adus contributii extraordinare in domeniul lor de specialitate si societatii.
 
Inscrierile se pot face pana in data de 20 mai 2016, iar castigatorii concursului vor fi anuntati in 15 iunie. Castigatorii concursului vor primi cate o diploma si o suma de bani, care vor fi inmanate in cadrul unei festivitati organizate de catre Primaria municipiului Cluj-Napoca, impreuna cu Prof. Rada Mihalcea, in cursul lunii iulie.
 
 
Conditii de participare:
 
Se califica pentru candidatura la acest premiu toti cei care lucreaza in cercetare intr-un domeniu de stiinta sau inginerie, la universitati, institute de cercetare sau companii din intreaga tara. Candidatii trebuie sa nu depaseasca varsta de 35 de ani, impliniti pana la data de 31 decembrie 2016 (inclusiv).
Se solicita nominalizari si autonominalizari care sa contina urmatoarele documente:
 
 1. Scrisoare de nominalizare care sa sublinieze meritele candidatului si sa demonstreze motivul pentru care candidatul este potrivit pentru premiul “Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetatori in stiinta si Inginerie”
 2. Curriculum Vitae al candidatului.
 3. Trei scrisori de recomandare.
 4. O copie dupa buletinul de identitate al candidatului.
 
La solicitarea comisiei de acordare a Premiului  "Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetatori in stiinta si Inginerie” se pot solicita si materiale aditionale.
 
Calendarul desfasurarii concursului pentru anul 2016:
 
Materialele vor fi trimise in format electronic la adresa de e-mail tineri.cercetatori.stiinta.ing@gmail.com pana la data de 20 mai 2016. Scrisorile de recomandare trebuie trimise direct de catre referenti la aceeasi adresa de e-mail tot pana la data de 20 mai 2016.
Aplicatiile primite dupa aceasta data nu vor fi luate in considerare.
Nominalizarile vor fi evaluate de o comisie format din cercetatori din domeniul stiintei si ingineriei, prezidata de Prof. Rada Mihalcea (University of Michigan).
 
Pentru orice intrebari referitoare la acest acest concurs, puteti scrie la adresa tineri.cercetatori.stiinta.ing@gmail.com.
 
Avand in vedere numarul mare de aplicatii primite, precum si complexitatea dosarelor aflate in analiza comisiei, castigatorii concursului vor fi anuntati dupa data de 20 iunie 2016.
 
 
 
 
 
2015
 
S-a incheiat prima editie a concursului "Tineri Cercetatori in Stiinta si Inginerie". Am primit 60 de aplicatii din intreaga tara, din diferite domenii, si am fost foarte placut impresionati de calitatea si diversitatea aplicatiilor primite, care demonstreaza capacitatea intelectuala extroardinara a tinerilor romani si interesul pe care acestia il au in a-si aduce contributia la progresul stiintei si inginerie. Anul acesta, cistigatorii sunt:
 
premiul I: Andrei Miu, Universitatea "Babes-Bolyai"
premiul II: Ciprian Tomuleasa, Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu"
premiul III: Lavinia Curecheriu, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza"
 
mentiuni speciale:
Dan Cristian Vodnar, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca
Diana Serbezeanu, Institutul de Chimie Macromoleculara "Petru Poni"
 
Felicitari castigatorilor si tuturor participantilor! Dorim sa invitam toti aplicantii la ceremonia de premiere organizata de Primaria Cluj-Napoca pentru a onora tinerii cercetatori in stiinta si inginerie, care va avea loc in data de 23 iulie 2015, la ora 15, la Casino in Cluj-Napoca. Primarul Emil Boc, Rada Mihalcea, alaturi de partenerii acestui concurs (iQuest si Coral Impex) vor fi bucurosi sa va cunoasca personal. Participarea se face pe baza confirmarii invitatiei la adresa de email tineri.cercetatori.stiinta.ing@gmail.com pina in data de 16 iulie.

 
Premiul anual pentru cei mai buni tineri cercetatori romani in stiinta si inginerie este organizat de Prof. Rada Mihalcea si Primaria municipiului Cluj-Napoca.
 
Premiul “Tineri Cercetatori in Stiinta si Inginerie” recunoaste tinerii cercetatori din domeniul
stiintei si ingineriei care, prin munca lor, au demonstrat excelenta si au adus contributii
extraordinare in domeniul lor de specialitate si societatii.
 
Castigatorii concursului vor primi cate o diploma si o suma de bani, care vor fi
inmanate in cadrul unei festivitati organizate de catre Primaria municipiului Cluj-Napoca, impreuna cu Prof. Rada Mihalcea.
 

Conditii de participare:
 
Se califica pentru candidatura la acest premiu toti cei care lucreaza in cercetare intr-un
domeniu de stiinta sau inginerie, la universitati, institute de cercetare sau companii din intreaga tara. Candidatii
trebuie sa nu depaseasca varsta de 35 de ani, impliniti pana la data de 31 decembrie 2015 (inclusiv).
 
Aplicatie:
 
Se vor solicita nominalizari si autonominalizari care sa contina urmatoarele documente:
 
1. Scrisoare de nominalizare care sa sublinieze meritele candidatului si sa demonstreze
motivul pentru care candidatul este potrivit pentru premiul “Tineri Cercetatori in Stiinta
si Inginerie”
2. Curriculum Vitae al candidatului.
3. Trei scrisori de recomandare.
4. O copie dupa buletinul de identitate al candidatului.
 
La solicitarea comisiei de acordare a Premiului “Tineri Cercetatori in Stiinta si Inginerie” se pot
solicita si materiale aditionale.
 
Comisia de evaluare:
 • Camelia Bala, Universitatea Bucuresti
 • Mugur Balan, Universitatea Technica, Cluj-Napoca
 • Cristina Bodea, Universitatea Michigan State
 • Cristian Bologa, Universitatea Babes-Bolyai
 • Carmen Bujoreanu, Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi”, Iasi
 • Mihai Burzo, Universitatea Michigan
 • Dana I. Casetti, Universitatea Yale
 • Gabriel Chindris, Universitatea Tehnica, Cluj-Napoca
 • Aurel Chiran, Facultatea de Agricultura, Iasi
 • Claudia Valentina Cimpoiu, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca
 • Dan Ciubotaru, Universitatea Oxford
 • Cerasella Craciun, Universitatea Ion Mincu, Bucuresti
 • Victorita Dolean, Universitatea Nice     
 • Ovidiu Gavrilovici, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iaşi
 • Dan Grecu, Comisia Europeana    
 • Elena Ionica, Universitatea Bucuresti
 • Iuliana Lazar, Universitatea Bucuresti
 • Simona Marincean, Universitatea Michigan
 • Cristian Meghea, Universitatea Michigan State
 • Tudor Muresan, Universitate Tehnica, Cluj-Napoca
 • Vivi Nastase, Fundatia Bruno Kessler
 • Ioana Maria Petrescu, Universitatea Spiru Haret, Bucuresti
 • Mihai Popa, Universitatea Bucuresti
 • Rodica Potolea, Universitatea Tehnica, Cluj-Napoca
 • Lucian Rotariu,    Universitatea Bucuresti
 • Mihaela van der Schaar, Universitatea California in Los Angeles
 • Adi Laurentiu Tarca, Universitatea Wayne State
   
Calendarul desfasurarii concursului pentru anul 2015:
 
Materialele vor fi trimise in format electronic la adresa de e-mail tineri.cercetatori.stiinta.ing@gmail.com pana la data de 15 iunie 2015. Scrisorile de recomandare trebuie trimise direct de catre referenti la aceeasi adresa de e-mail tot pana la data de 15 iunie 2015.
Aplicatiile primite dupa aceasta data nu vor fi luate in considerare.
 
Nominalizarile vor fi evaluate de o comisie formata din cercetatori din domeniul stiintei si
ingineriei, prezidata de Prof. Rada Mihalcea (University of Michigan).
 
Castigatorii concursului vor fi anuntati la data de 30 iunie 2015, iar premiile vor fi inmanate in cadrul unei festivitati organizate de Primaria municipiului Cluj-Napoca in luna iulie 2015.
 
Pentru orice intrebari referitoare la acest acest concurs, puteti scrie la adresa
tineri.cercetatori.stiinta.ing@gmail.com.
 
Acest concurs este organizat cu sprijinul companiilor iQuest si Coral Impex
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
English Magyar Deutsch Français

Plati online Concurs Foto Ajutoare de incalzire Tineri cercetatori Ajutoare de stat si minimis Stare civila Voluntariat Live webcam
 
Bine aţi venit în Cluj-Napoca